domingo, 6 de marzo de 2011

ACTIVITAT 8: L'OBSERVACIÓ TÓNICO-POSTURAL (INDIVIDUAL)

ACTIVITAT 8: L'OBSERVACIÓ TÓNICO-POSTURAL ( INDIVIDUAL)
IMATGE:
En aquesta imatge podem observar a l'infant en una posició asseguda. Esta assegut sense recolzar-se en cap lloc. Se li veu content, i a l’hora de posar-lo sentat no es cau cap als costats, ja té equilibri, que el definiríem dinàmic. Això ens pot indicar que ja té adquirit l’equilibri alhora de estar assegut. Crec que encara no camina però si es recolzés amb l’ajuda de qualsevol cosa s’aguantaria tot sol.
 Pel que fa a la lateralitat encara no està definida, ja que fins als 7 anys no es sap, però encara i així podem dir que potser la mà que fa anar és la dreta. Crec que ja pot fer la pinça superior i la inferior.  Aquest nen  està tocant amb un dit de la seva mà, el teclat de l’ordenador, però no podem dir que no ho fa correctament. També través d’aquesta foto podem destacar la visió del nen directament al portàtil, això vol dir que té molt desenvolupat  oculo-manual,  i el seu to muscular es bo. Domina la hipertonia.   jo crec que aquest infant té entre 9- 11 mesos.

IMATGE: 2

En aquesta imatge podem observar:  una nena que està recollint una flor, la nena no està asseguda del tot, és a dir, està  ajupida. Com podem veure la prensió  està completament assolida ja que agafa amb els dos dits la flor. Parlant sobre l'equilibri, podríem dir que aquesta nena el té estàtic i dinàmic, ja que en aqueta edat l'infant fa els primers passos sense ajuda. La lateralitat d'aquesta nena encara no està definida. En quant a l’equilibri, veiem que la nena manté el seu equilibri i la seva postura en posició que està, sense caure. Segons la  imatge podem dir que,  la nena està agafant la flor amb la mà esquerra, es a dir que a la nena li predomina el costat esquerre i té un to muscular adequat.
Així que, jo diria que aquesta nena té entre 12 i 15 mesos.


IMATGE: 3

                                       
En la tercera imatge: podem observar que l’infant  està sentat en una cadira, està en una posició correcta, sembla que estigui  dibuixant , escrivent  o pintant damunt d’una taula. Pel que fa al seu equilibri, segons la foto  podem deduir que el nen té un equilibri estàtic adquirit, manté el seu equilibri sense caure, té un bon equilibri, en aquest cas estàtic, dinàmic correcte, ja que pot fer moviments amplis, com per exemple: córrer, pujar i baixar escales, etc. La seva prensió, està més desenvolupada que els infants de les anteriors imatges que hem vist.
Podem definir  la seva lateralitat, és dretà, ja que veiem que agafa el llapis amb la mà dreta. També el seu to muscular, podem dir que té un bon eutonia, ja que és capaç de relaxar els músculs de manera voluntària.
Crec que aquest infant deu tenir entre 5-6 anys.


4 comentarios:

  1. hola mohamed!!!
    crec que les teves explicacions estan molt ben redactades.
    A la primera imatge i la segona crec que totes les explicacions estan bé, però a la tercera imatge li has posat un equilibri dinàmic i estàtic a la mateixa vegada, i crec que l'equilibri que té és dinàmic.
    En conclusió, crec que hauries de canviar l'apartat de l'equilibri de la tercera foto, tot les altres descripcions les trobo correctes.

    ResponderEliminar
  2. Hola Mohamed!!
    Las explicaciones de las imagenes las encuentro muy correctas ya que aparte de definirlas explica también algo de teoría. En las edades coincidimos bastante, excepto en la segunda que yo la veo un poquito mas mayor.
    En cuanto a lo que comenta Emma del equilibrio, yo lo tengo entendido como que primero el niño adquiere el equilibrio estático y luego el dinámnico por lo tanto si que puede tener los dos a la vez, pero nose si no lo he entendido bien yo.
    En definitiva estoy muy de acuerdo en los comentarios que has puesto.

    ResponderEliminar
  3. hola mohamed
    la edad de la primera imagen yo digo que tiene 12 meses por la soltura que tiene,y de las 2 y 3 imagen 18 meses y de 4 a 5 años

    ResponderEliminar
  4. hola mohamed en la 1ªimagen el niño tiene un año por la soltura que tiene,siguo pensando qu las otras 2 edades tambien las mias son las corectas

    ResponderEliminar