martes, 29 de marzo de 2011

Activitat 9: L'OBSERVACIÓ TÒNICO-POSTURAL

Activitat 9: L'OBSERVACIÓ TÒNICO-POSTURAL

imatge: Nº 1
 
En la primera imatge podem observar una nena africana en que està ajudant a recollir aigua, en un  entorn pobre, el qual es troba sense sabates ( descalçada) i amb una vestimenta  precària.
Es veu recollint aigua tot sola, es  manté perfectament de peu, sense recolzament segurament, es capaç d'agafar el recipient amb una sola mà  per tant, es troba en  equilibri estàtic.

En quant al to muscular, podem dir segons l'imatge,  que el seu cos està en tensió ja que    podriem dir que te la pinça fina completament assumida i que tambe te l'independencia de les dues mans el recipient que aguantar.
En quan a la lateralitat podim dir que el seu costat predominant es el dret ja que es amb el que realitza l'acció.
A nivell motor, jo crec que ja diu caminar, còrrer perfectament sense cap recolzament.
Per això crec que, té entre 2 anys i mig i 3 anys.


En la imatge podem observem un nen que esta jugant en un lloc tranquil, amb joguines manufacturades i adequades per a la seva edat, i  infants petits. Es viu que esta jugant relaxat i i ben vestit.
Esta jugant amb un joc de caucasic  i esta en una posició de flexió.
A nivell motor veiem que és capaç de recollir objectes del terra desde la posició de cames totalment, també podem deduir que aquest infant ja es autonom caminant, per això podem dir que té la prensió fina assolida veiem que la torre té diverses peces.
El quan al seu equilibri podem dir que el estàtic el té assolit, ja que és manté perfectament acotxat sense que és caigui i sense agafar-se en cap suport.

A nivell de lateralitat no podem observar quin costat (dretà o esquerrà) es mes predominant encara perque crec que l'infant encara es massa petit.
Per això deria que té entre 17 i 19 mesos.


imatge: Nº 3
 
A la imatge podem veure a un infant que esta sentat i explorant i observant un debuix.
Veiem que és capaç de mantenir-se assegut sense recolzament, ni tant sols aguantar-se amb les mans en cap puesto. també com podem viure que assenyala amb el dit els imatges que li criden l'atenció.
Pel que fa a la prensió, no podem observar res, perquè fa acció més i no agafar cap objecte peró si que pot assenyalar-lo. Crec que deu utilitzar la pinça per agafar objectes.
pel que fa a la tonicitat crec que està evolucionant cap a adquirir el seu  tó muscular. A nivell lumbar aquest es el primer pas a assumir per al seu desenvolupament,  ja és podria mantenir amb la possició aseguda amb que és.

El nen  va vestit un pijama de color groc. A lateralitat encara es massa petit i utilitza segurament les dos mans per igual.
Per tots aquests motius jo deria que és un infant que té entre 9 i 12 mesos.

imatge: Nº 2

8 comentarios:

  1. hola mohamed!!!
    la teva entrada esta molt ben argumentada, totes els fotos estan molt ben explicades i raonades. Hi ha algunes edats que estan dins de les teves, com pot ser la tercera imatge, que jo he possat que té 10-12 mesos.
    Per tot això vull dir que estic bastant d'acord en les teves edats i amb els teus raonaments.

    ResponderEliminar
  2. hola mohamed
    estoy de acuerdo con tus argumentaciones estan claras,y las edades muy parecidasyo no creo que tengas que cambiar nada

    ResponderEliminar
  3. Hola!
    m'han agradat bastant els comentaris que has fet de les imatges, estan argumentades i justificades.
    hem coincidit amb les edats dels infants.
    tambés estic d'acord amb les edats i les explicacions de les imatges.

    ResponderEliminar
  4. hola!!! ara començarem a buscar una reformulació grupal desde el meu blog

    ResponderEliminar
  5. Hola Mohamed!!
    Me han gustado mucho tus argumentos, las explicaciones me parecen muy buenas, y aparte el diseño tambien me ha gustado mucho, creo que seria bueno para la propuesta grupal poner los enunciados tuyos. En cuanto a las edades coincidimos bastante solo nos diferencia en la segunda, que yo pensaba que era mas pequeño, per viendo los otros blogs habeis coincidido mas vosotros asique debo estar equivocada yo.

    ResponderEliminar
  6. hola mohameed!!!
    Aver me han gustado mucho tus argumentos i me parecen correctos la mayoria de las cosas coincidimos por lo tanto me parece correcto tus argumentos de cada imagen

    ResponderEliminar
  7. hola Emma!
    jo ja he tornat a llegir tots els comentaris que han fet els meus companys. Els he trobo gairebé iguals, penso que hem de triar la que estigui o ens semble més correcta, i així la ficarem en comú. què us semble companys?

    ResponderEliminar
  8. Hola EMMA!
    El comentari que m'ha fet la Sofia, diu que li han agradat mes les meves! jo deria que ens ficarem tots i parlem'ho, i ho decidim. ei, companys què us semble? (Sofia, Emma, Carmela, Maritza).

    ResponderEliminar